Culinaire Wereldreis & Walking Diner

Deze totaalformule is hét uithangbord van JIM's Catering, met een vijftal verfijnde, mooi afgewerkte bordjes. Het uitgangspunt daarbij is het concept van Streetfood & World Cuisine enerzijds en Fine Dining anderzijds met elkaar te verzoenen!

Deze vijf gangen geven ons de kans een zeer gevarieerd menu te presenteren qua vlees/vis/vegetarisch, groenten en slaatjes, warm/koud,... Deze gerechtjes draaien gemiddeld rond de 125g/gerecht, waardoor het volledige menu telkens rond de 625g in totaal uitkomt.

Deze vijf gangen kunnen één na één geserveerd worden in een logische volgorde, maar zijn daarnaast ook zeer geschikt om als Walking Diner aangeboden te worden!

Hou je het liever ietsje beperkter, dan kan desgewenst het vijfde en laatste bord reeds als dessert ingevuld worden...

Deze formule wordt standaard geserveerd m.b.v. stevig, net en biologisch verantwoord wegwerpmateriaal en -bestek. Wenst u dit toch met porselein servies en rvs vork/mes/lepel te serveren, dan kan u a) ofwel zelf instaan voor het servies en bestek of b) dit via ons afzonderlijk bijhuren. Ook de afwas is in dat geval voor ons!

Deze formule is een ideale manier om via een Culinaire Wereldreis meerdere keukens te ontdekken! Daarbij houden we halt in de landen/regio's die u verkiest. Heeft u liever dat we zelf een voorstel overmaken a.d.h.v. uw persoonlijke voorkeuren, dan kan dit ook! Check alvast hieronder voor vele concrete ideeën...

Deze formule leent zich ook uitstekend voor Thema Catering. Bent u gek van hamburgers? Of eerder van brochettes, sjaslieks, saté's, yakitori's, souvlaki's en pincho's? Of misschien wel curry's, bumbu's, sambals en masala's? Ons Streetfood & World Cuisine concept biedt zoveel mogelijkheden dat we ook binnen één bepaald thema meer dan voldoende variatie kunnen bieden waardoor het nooit gaat vervelen!

De tarieven voor deze formules vindt u terug onder de sectie ‘Tarieven’.

Aanbod 2022

Salades
Vlaamse Aardappel & Haring Salade
Thai Beef Salad
American Caesar Salad met Kip
Italiaanse Panzanella
Italiaanse Caprese
Turkse Kisir
Libanese Couscous Salade & Kip
Greek Salad & Souvlaki
Hummus Bowls + Kroket
Indian Hummus Bowl - Tikka Masala
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Libanese Hummus Bowl - Veggie Linzen Kroket
Thai Hummus Bowl - Gamba Green Curry Kroket
Vietnamese Hummus Bowl - Scampi/Look Kroket
Spaanse Hummus Bowl - Iberico of Chorizo Kroket

Menu Ideeën

Maximizing Airmiles
In dit menu vliegen we van het één naar het ander en trachten we zoveel mogelijk airmiles te verzamelen. Wees gerust: deze airmiles stapelen zich enkel op op de menukaart, waardoor onze ecological footprint zich beperkt tot het verplaatsen van en naar de locatie van het event ;-)
Vietnamese Zalmtartaar
Brussel => Hanoï: 8963km
Mexicaanse Hummus Bowl
Hanoï => Mexico City: 14761km
Japanse Soba Noedels met Zalm Tataki
Mexico City => Tokio: 11330km
Libanese Couscous Munt/Citroen met Shish Taouk
Tokio => Beiroet: 9024km
Hawaiian Poké Bowl
Beiroet => Honolulu: 13740km

(En nee, we zijn de retourvlucht niet vergeten... Wie wil er nu terug naar hier als je op Honolulu zit?)
Chef's Favorites 1
M'n persoonlijke favorieten...
Vietnamese Zalmtartaar
Handgesneden zalm gemarineerd met een marinade gebaseerd op nuoc cham, gepresenteerd op een bedje van wilde rijst geparfumeerd met limoen, gember en citroengras. Bovenaan afgewerkt met foreleitjes en kalamansiparels.
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Hummus op smaak gebracht met gerookte paprika en jalapeño, met daarbij een (Breydel) tapas kroketje. Bovenaan verder afgewerkt met tomato salsa, wortel/gemarineerde venkel, mais, chipotle/cheddar sauce en crunchy groentenchips.
Vietnamese Bánh Mì met Breydelspek
Als er één broodje is dat je ooit moet gegeten hebben, dan is het deze: baguette, mosterdmayo (Tierenteyn graanmosterd), Maggi Seasoning, gegrild Breydelspek (*), komkommer, gepekelde daikon/wortel, sriracha, koriander. Kortom: helemaal anders dan de smaken die we standaard associëren met een hamburger: géén gesmolten kaas, géén gegrilde ajuin, géén ketchup of tomaat,...

(*) Kan ook met varkens- of kiphamburger geserveerd worden!

Kleine anekdote: dit was het enige kraam waarvoor ik enkele jaren geleden ben teruggekeerd tijdens het Brussels Foodtruck Festival: enerzijds om me nog een broodje te bestellen, anderzijds ook om de ingrediënten te leren kennen. €5,00 voor een broodje dat in m'n handpalm paste, maar ongetwijfeld de best bestede €5,00 van m'n leven...
Libanese Couscous Munt/Citroen - Kip Jawaneh
Heerlijke frisse couscous citroen/munt met fijngesnipperde groentjes daaronder vermengd, met daarnaast een kipspiesje met de fameuze 'Jawaneh' marinade (olijfolie/harissa/limoen). Als extra smaakcomponent nog een toefje hummus met zongedroogd tomaat... Beiroet was zelden zo dichtbij!
Cambodian Fish Amok (curry)
Laten we eens amok maken! Wees gerust: we komen geen boel maken of onrust stoken, maar gewoon deze Cambodjaanse curry waarbij we ook de currypasta helemaal 'from scratch' bereiden. Kokosmelk en -room, vissaus, limoengras en de currypasta zorgen voor een heerlijke spicy currysaus (*), met daarbij Jasmijnrijst, Aziatische groentjes (o.a. broccoli, paprika, ui, babymais, paksoi,...) en daar bovenop een stuk witte vis mooi glazig gebakken, afgekruid met citroenpeper...

(*) Mits onze currypasta te vermengen met een standaard gele curry kan deze saus ook milder van smaak gemaakt worden...

Contact

Broekstraat 41
9750 Zingem (Kruisem)

info@jimscatering.be
0472/40.39.76

Follow Us On

Concrete interesse? Maak een afspraak!

Voor vrijblijvende vragen en informatie, gelieve ons te willen contacteren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag, bij voorkeur tussen 10u00 en 20u00.

Voor dringende zaken aangaande uw feest dat reeds ligt ingeboekt, kan u alle dagen contact opnemen vanaf 10u00.