Deze totaalformule is hét uithangbord van JIM's Catering, met een vijftal verfijnde, mooi afgewerkte bordjes. Het uitgangspunt daarbij is het concept van Streetfood & World Cuisine enerzijds en Fine Dining anderzijds met elkaar te verzoenen!
Aanbod 2022
Vlaamse Aardappel & Haring Salade
Thai Beef Salad
American Caesar Salad met Kip
Italiaanse Panzanella
Italiaanse Caprese
Turkse Kisir
Libanese Couscous Salade & Kip
Greek Salad & Souvlaki
Indian Hummus Bowl - Tikka Masala
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Libanese Hummus Bowl - Veggie Linzen Kroket
Thai Hummus Bowl - Gamba Green Curry Kroket
Vietnamese Hummus Bowl - Scampi/Look Kroket
Spaanse Hummus Bowl - Iberico of Chorizo Kroket
Menu Ideeën
In dit menu vliegen we van het één naar het ander en trachten we zoveel mogelijk airmiles te verzamelen. Wees gerust: deze airmiles stapelen zich enkel op op de menukaart, waardoor onze ecological footprint zich beperkt tot het verplaatsen van en naar de locatie van het event ;-)
Vietnamese Zalmtartaar
Brussel => Hanoï: 8963km
Mexicaanse Hummus Bowl
Hanoï => Mexico City: 14761km
Japanse Soba Noedels met Zalm Tataki
Mexico City => Tokio: 11330km
Libanese Couscous Munt/Citroen met Shish Taouk
Tokio => Beiroet: 9024km
Hawaiian Poké Bowl
Beiroet => Honolulu: 13740km
(En nee, we zijn de retourvlucht niet vergeten... Wie wil er nu terug naar hier als je op Honolulu zit?)
(En nee, we zijn de retourvlucht niet vergeten... Wie wil er nu terug naar hier als je op Honolulu zit?)
M'n persoonlijke favorieten...
Vietnamese Zalmtartaar
Handgesneden zalm gemarineerd met een marinade gebaseerd op nuoc cham, gepresenteerd op een bedje van wilde rijst geparfumeerd met limoen, gember en citroengras. Bovenaan afgewerkt met foreleitjes en kalamansiparels.
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Hummus op smaak gebracht met gerookte paprika en jalapeño, met daarbij een (Breydel) tapas kroketje. Bovenaan verder afgewerkt met tomato salsa, wortel/gemarineerde venkel, mais, chipotle/cheddar sauce en crunchy groentenchips.
Vietnamese Bánh Mì met Breydelspek
Als er één broodje is dat je ooit moet gegeten hebben, dan is het deze: baguette, mosterdmayo (Tierenteyn graanmosterd), Maggi Seasoning, gegrild Breydelspek (*), komkommer, gepekelde daikon/wortel, sriracha, koriander. Kortom: helemaal anders dan de smaken die we standaard associëren met een hamburger: géén gesmolten kaas, géén gegrilde ajuin, géén ketchup of tomaat,...
(*) Kan ook met varkens- of kiphamburger geserveerd worden!
Kleine anekdote: dit was het enige kraam waarvoor ik enkele jaren geleden ben teruggekeerd tijdens het Brussels Foodtruck Festival: enerzijds om me nog een broodje te bestellen, anderzijds ook om de ingrediënten te leren kennen. €5,00 voor een broodje dat in m'n handpalm paste, maar ongetwijfeld de best bestede €5,00 van m'n leven...
(*) Kan ook met varkens- of kiphamburger geserveerd worden!
Kleine anekdote: dit was het enige kraam waarvoor ik enkele jaren geleden ben teruggekeerd tijdens het Brussels Foodtruck Festival: enerzijds om me nog een broodje te bestellen, anderzijds ook om de ingrediënten te leren kennen. €5,00 voor een broodje dat in m'n handpalm paste, maar ongetwijfeld de best bestede €5,00 van m'n leven...
Libanese Couscous Munt/Citroen - Kip Jawaneh
Heerlijke frisse couscous citroen/munt met fijngesnipperde groentjes daaronder vermengd, met daarnaast een kipspiesje met de fameuze 'Jawaneh' marinade (olijfolie/harissa/limoen). Als extra smaakcomponent nog een toefje hummus met zongedroogd tomaat... Beiroet was zelden zo dichtbij!
Cambodian Fish Amok (curry)
Laten we eens amok maken! Wees gerust: we komen geen boel maken of onrust stoken, maar gewoon deze Cambodjaanse curry waarbij we ook de currypasta helemaal 'from scratch' bereiden. Kokosmelk en -room, vissaus, limoengras en de currypasta zorgen voor een heerlijke spicy currysaus (*), met daarbij Jasmijnrijst, Aziatische groentjes (o.a. broccoli, paprika, ui, babymais, paksoi,...) en daar bovenop een stuk witte vis mooi glazig gebakken, afgekruid met citroenpeper...
(*) Mits onze currypasta te vermengen met een standaard gele curry kan deze saus ook milder van smaak gemaakt worden...
(*) Mits onze currypasta te vermengen met een standaard gele curry kan deze saus ook milder van smaak gemaakt worden...