Culinaire Wereldreis - Fine Dining

Deze formule is hét uithangbord van JIM's Catering bestaande uit een vijftal verfijnde bordjes, waarbij het concept van Streetfood & World Cuisine enerzijds en Fine Dining anderzijds met elkaar worden verzoend!

Deze vijf gangen geven ons de kans een zeer gevarieerd menu te presenteren. Een afwisseling van vlees/vis/vegetarisch, warm/koud, moderne twists op gekende (of minder gekende) klassiekers,... Daarbij kan u de volledig wereldkaart doorkruisen of het bij een welbepaalde regio houden. Check gerust enkele uitgewerkte menu's onderaan deze pagina!

Deze gerechtjes draaien gemiddeld rond de 125g/gerecht, waardoor het volledige menu telkens rond 625g uitkomt.

Deze vijf gangen worden door hun complexiteit bij het dresseren één na één geserveerd in een logische volgorde: van starter(s) over tussengerecht tot hoofdgerecht(en). De aard van de gerechtjes leent zich zowel voor een klassiek dinner (zittend) als voor een walking dinner!

Deze formule wordt standaard geserveerd m.b.v. porselein/melamine en rvs bestek. Wij hebben hiervoor ons eigen porselein/melamine servies dat perfect aansluit bij het volume van de gerechtjes. Bovendien is alles van één en dezelfde lijn, waardoor een strakke en uniforme setting wordt gegarandeerd. Dit gezegd zijnde: wenst u toch voor wegwerp/disposables te gaan, dan kan dit ook...

De tarieven voor deze formules vindt u terug onder de sectie ‘Tarieven’.

Aanbod 2024

Salades
Vlaamse Aardappel & Haring Salade
Thai Beef Salad
American Caesar Salad met Kip
Italiaanse Panzanella
Italiaanse Caprese
Turkse Kisir
Libanese Couscous Salade & Kip
Greek Salad & Souvlaki
Hummus Bowls & Kroket/Saté
Indian Hummus Bowl - Tikka Masala
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Libanese Hummus Bowl - Veggie Linzen Kroket
Thai Hummus Bowl - Gamba Green Curry Kroket
Vietnamese Hummus Bowl - Scampi/Look Kroket
Spaanse Hummus Bowl - Iberico of Chorizo Kroket
Opmerking
Sedert 2023 zijn al deze gerechten ook beschikbaar in combinatie met een saté ipv kroket. Denk aan kip, garnaal, varken (souvlaki),...

Qua manier van dresseren kunnen al deze gerechten in een bowl worden geserveerd, maar is er eveneens de mogelijkheid om deze op een alternatieve manier (deconstructed) te presenteren op een plat bord. Vraag gerust naar beeldmateriaal om het verschil te kunnen duiden...

Menu Ideeën

Maximizing Airmiles
In dit menu vliegen we van het één naar het ander en trachten we zoveel mogelijk airmiles te verzamelen. Wees gerust: deze airmiles stapelen zich enkel op op de menukaart, waardoor onze ecological footprint zich beperkt tot het verplaatsen van en naar de locatie van het event ;-)
Vietnamese Zalmtartaar
Brussel => Hanoï: 8963km
Mexicaanse Hummus Bowl
Hanoï => Mexico City: 14761km
Japanse Soba Noedels met Zalm Tataki
Mexico City => Tokio: 11330km
Libanese Couscous Munt/Citroen met Shish Taouk
Tokio => Beiroet: 9024km
Hawaiian Poké Bowl
Beiroet => Honolulu: 13740km

(En nee, we zijn de retourvlucht niet vergeten... Wie wil er nu terug naar hier als je op Honolulu zit?)
Chef's Favorites 1
M'n persoonlijke favorieten...
Vietnamese Zalmtartaar
Handgesneden zalm gemarineerd met een marinade gebaseerd op nuoc cham, gepresenteerd op een bedje van wilde rijst geparfumeerd met limoen, gember en citroengras. Bovenaan afgewerkt met foreleitjes en kalamansiparels.
Mexican Hummus Bowl - Breydel Kroket
Hummus op smaak gebracht met gerookte paprika en jalapeño, met daarbij een (Breydel) tapas kroketje. Bovenaan verder afgewerkt met tomato salsa, wortel/gemarineerde venkel, mais, chipotle/cheddar sauce en crunchy groentenchips.
Vietnamese Bánh Mì met Breydelspek
Als er één broodje is dat je ooit moet gegeten hebben, dan is het deze: baguette, mosterdmayo (Tierenteyn graanmosterd), Maggi Seasoning, gegrild Breydelspek (*), komkommer, gepekelde daikon/wortel, sriracha, koriander. Kortom: helemaal anders dan de smaken die we standaard associëren met een hamburger: géén gesmolten kaas, géén gegrilde ajuin, géén ketchup of tomaat,...

(*) Kan ook met varkens- of kiphamburger geserveerd worden!

Kleine anekdote: dit was het enige kraam waarvoor ik enkele jaren geleden ben teruggekeerd tijdens het Brussels Foodtruck Festival: enerzijds om me nog een broodje te bestellen, anderzijds ook om de ingrediënten te leren kennen. €5,00 voor een broodje dat in m'n handpalm paste, maar ongetwijfeld de best bestede €5,00 van m'n leven...
Libanese Couscous Munt/Citroen - Kip Jawaneh
Heerlijke frisse couscous citroen/munt met fijngesnipperde groentjes daaronder vermengd, met daarnaast een kipspiesje met de fameuze 'Jawaneh' marinade (olijfolie/harissa/limoen). Als extra smaakcomponent nog een toefje hummus met zongedroogd tomaat... Beiroet was zelden zo dichtbij!
Cambodian Fish Amok (curry)
Laten we eens amok maken! Wees gerust: we komen geen boel maken of onrust stoken, maar gewoon deze Cambodjaanse curry waarbij we ook de currypasta helemaal 'from scratch' bereiden. Kokosmelk en -room, vissaus, limoengras en de currypasta zorgen voor een heerlijke spicy currysaus (*), met daarbij Jasmijnrijst, Aziatische groentjes (o.a. broccoli, paprika, ui, babymais, paksoi,...) en daar bovenop een stuk witte vis mooi glazig gebakken, afgekruid met citroenpeper...

(*) Mits onze currypasta te vermengen met een standaard gele curry kan deze saus ook milder van smaak gemaakt worden...

Contact

Broekstraat 41
9750 Zingem (Kruisem)

info@jimscatering.be
0472/40.39.76

Follow Us On

Concrete interesse? Maak een afspraak!

Voor vrijblijvende vragen en informatie, gelieve ons te willen contacteren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag, bij voorkeur tussen 10u00 en 20u00.

Voor dringende zaken aangaande uw feest dat reeds ligt ingeboekt, kan u alle dagen contact opnemen vanaf 10u00.