Libanese & Midden-Oosterse Keuken

Onbekend maakt onbemind… Volledig onterecht!

Libanese & Midden-Oosterse Keuken

Vele vegetarische gerechten zoals falafel...

Libanese & Midden-Oosterse Keuken

Of heerlijke hummus...

Libanese & Midden-Oosterse Keuken

Volwaardige gerechtjes als onderdeel van een Culinaire Wereldreis...

Libanese & Midden-Oosterse Keuken

In een Streetfood BBQ & Mixed Grill concept...

Libanese & Midden-Oosterse Keuken

Of ga all-in met een complete Libanese mezze!!!

De Libanese en Midden-Oosterse keukens zijn allen een typische Mezze keuken. Daarbij worden verschillende bereidingen van vlees en/of vis geserveerd, samen met een ruim aanbod aan warme groenten, salades, bijgerechten, brood, dips en sausjes. De gasten kunnen zich bedienen van al dit lekkers binnen een foodsharing context. Zie optie 1 binnen ons Streetfood BBQ & Mixed Grill formule om meer te weten.

Als onderdeel in een Culinaire Wereldreis binnen ons Walking/Klassiek Diner concept is deze keuken zeker ook niet weg te denken. De vele groentebereidingen lenen zich bijvoorbeeld uitstekend tot een vegetarisch tussengerecht als één van de zes gangen binnen dergelijk diner.

Voetnoot: de aangehaalde zaken hieronder zijn louter informatief als kennismaking met deze keuken en lopen bijgevolg niet noodzakelijk gelijk met de gerechten die concreet worden aangeboden binnen JIM's Catering. Daarvoor verwijs ik u graag door naar alles wat onder 'Formules' is terug te vinden...

Vlees en/of Vis

Image

Kip 'Jawaneh'

KIppenvleugels op smaak gebracht met limoen, olijfolie, harissa en specerijen. Voel je vrij om de vleugels te vervangen door een ander deel van de kip (vb. drumsticks)!

Kofta Gehaktballen/Hamburgers

Gehaktballen van lamsgehakt, op smaak gebracht met paprika, ajuin, specerijen en kruiden.

Zalm in Granaatappelmarinade

Stukken zalmfilet op smaak gebracht met een marinade van limoensap, granaatappelmelasse, groene kruiden en specerijen.

Bijgerechten

Batata Harra

Gebakken aardappelpartjes op z’n Libanees. De beste aardappelen die je ooit hebt gegeten!

Couscous Salade met Lentegroenten

Couscous Salade met een overdaad aan fijngesnipperde groenten, afgewerkt met een kwalitatieve olijfolie en Ras-el-Hanout.

Bulgur 'Royal'

Bulgur Salade met al het goede dat de Levant te bieden heeft: zowel verse groenten als gedroogde rozijnen, abrikozen en dadels. Op smaak gebracht met een heerlijke marinade, afgewerkt met munt en platte peterselie. Overheerlijk!

Libanees brood

Platbrood, pitabrood, sesamring,…
Image

Groenten (warm)

Image

Aubergine Torentjes

Schijfjes aubergine, tomaat en halloumi die op elkaar worden gestapeld m.b.v. een prikker en worden afgebakken in de oven.

Gevulde Tomaten

'Tomates Farcie' op z’n Libanees: tomaten gevuld met een heerlijke bulgur/groenten mix.

Gevulde Courgette

Stukje uitgeholde courgette die vervolgens wordt gevuld met een Libanese ratatouille. Geraspte kaas erop en zo de oven in!

Groenten (koud) en Salades

Fattoush

Kleurrijke salade met jonge sla, ui, komkommer, radijs, kerstomaatjes, granaatappel, platte perselie en munt. Verder op smaak gebracht met een sumak en granaatappelmarinade.

Tomaat-Ui Salade

Een variatie aan tomaten: San Marzano, Coeur de Boeuf, Datterini kerstomaten, groene, gele, zwarte, gestreepte tomaten,... Een lichte marinade brengt deze schotel helemaal tot leven!

(Rode) Baba Ghanoush

Gegrilde aubergines die gepureerd worden tot een gladde crème. Aan de rode versie wordt ook nog puree van rode paprika's toegevoegd.
Image

Dips

Image

Hummus

De overbekende puree gemaakt van kikkererwten en tahin. Wij bieden in onze mezze telkens een trio aan hummus aan: de klassieke variant, een spicy variant met harissa en dan nog een derde variant (met groene pesto, met rode biet, met Indische kruiden,...).

Muhammara

Een puree gemaakt van gegrilde rode paprika's en grofgehakte walnoten. Minder bekend dan de hummus, maar daarom niet minder lekker!

Sausjes

Toum

De Libanese versie van aioli/looksaus. Desgewenst opgewerkt met een vleugje citroen voor extra fraicheur. Of pepertjes voor een tikkeltje spicyness...

Labneh

Het Libanese equivalent voor mayonaise. Gemaakt van uitgelekte Griekse yoghurt (hangop) waardoor het een stuk gezonder is dan onze mayo!

Granaatappel- en/of harissaketchup

Homemade ketchup! De toevoeging van granaatappelmelasse enerzijds of harissa anderzijds zorgt voor een extra kick! Beiden overheerlijk als component in ons mezze aanbod...
Image

Contact

Broekstraat 41
9750 Zingem (Kruisem)

info@jimscatering.be
0472/40.39.76

Follow Us On

Concrete interesse? Maak een afspraak!

Voor vrijblijvende vragen en informatie, gelieve ons te willen contacteren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag, bij voorkeur tussen 10u00 en 20u00.

Voor dringende zaken aangaande uw feest dat reeds ligt ingeboekt, kan u alle dagen contact opnemen vanaf 10u00.